top of page

Bacheloroppgave

15. Mai 2018

Bacheloroppgave ved universitetet i Agder. Oppgaven gikk ut på å Re-branding Metro Bowling og Lekeland i Sandefjord. Metro er er en familiebedrift med drøyt 40 ansatte. Det er et underholdningssenter med 3, snart 4

avdelinger; Bowling, Lekeland, Laser og (snart) Adventure Golf (innendørs, fancy minigolf).

Når vi fikk utdelt oppgaven var de i gang med å bygge golfen, og neste prosjekt er å bytte gulv og møbler på bowlingen. Så Metro skulle gjøre mye endringer, så de ønsket en Re-branding.

 

Det Metro ønsket nytt var:

1. Ny logo, i forskjellige varianter.

2. Nye menyer, mat, 2 avdelinger.

3. Nye pris-menyer for alle 4 avdelinger.

4. Nye reklameplakater – bowling, laser, lekeland, golf – over faste tilbud.

5. Bursdagsinvitasjoner 4 avdelinger

6. En promo-video

7. Ny nettside - forenklet og oversiktlig.

 

Vi tok også nye bilder til websiden. Dette gjorde vi for de nåværende bildene trengtes å forbedres, og det var ikke alt de hadde bilde av. Så ønsket å levere best mulig resultat.

 

Vi var en gruppe på 3 personer Christine Strømland, Katarina M Johannessen og Saba Haile. Her legger jeg ut det jeg har vært med å bidratt. Det er også beskrivelser på hva jeg har gjort.  

Logo

Det endelige designet av logoen er designet av Saba Haile. Jeg legger med mitt forslag  i galleriet sammen med det endelige resultatet.  Det vill være forkalring i galeriet. Det var Saba Haile som designet utseendet av “M” logoen. Men logoen hennes hadde behov for en annen font. Så alle i gruppen bidro med hvert sitt forslag. Det var mitt forslag som ble det endelige resultatet. Her har jeg gjort litt små justeringer av “M” logoen. Valget mitt falt på dette designet er på grunn av dette er en moderne utseende og dette designet passer godt til en bedrift med mye aktivitet. Fonten er uten Seriffer og det valget ble tatt på grunn av designet på logoen han en ren stil med skarpe kanter. Så da falt valget på fonten Ethnocentric som er en grotesk skrift. Valgene var mellom Ethnocentric som var mitt endelige valg og fonten United Kingdom. Grunnen for at valget ikke falt på United Kingdom er på grunn av den var i tynnere font og når skille mellom font og logo var det noe med vinkelen som ikke passet like godt som Ethnocentric, dette er på grunn av Ethnocentric har den samme vinkelen mellom hver bokstav som den som oppstår mellom logo og font. Fargevalget mitt landet på rødt og blått på grunn av jeg ønsket kontrasten av varme og kalde farger. Kald–varm-kontrast kan brukes for å få fram avstander. Varme farger gjør at noe virker nært, mens kalde farger kan få ting til å virke lengre unna. Kald–varm-kontraster kan gi mer intensitet til et uttrykk. Dette ga en liten effekt på logoen, samt jeg valgte en lysere og mørkere tone fra samme farge for samme effekt.

Metro logo
Logo i bruk
Uniform
Metro logo
"M" logo
Avdelingslogoene
Metro logo

Webside

Det jeg har designet på websiden er Hovedsiden med header og footer, Adventure Golf, gruppetilbud, Biljard/arkade, servering og åpningstider.  Det var nettsiden jeg hadde hovedansvaret på. Dette var en omfattende oppgave med mye som skulle gjøres, så gruppen valgte å dele opp ansvarsområder. På denne måten jobbet vi strukturert. Nettsiden er laget på plattformen wix.com. Dette var noe som var ønskelig fra kunden Metro, dette er en plattform som har dra og slipp funksjoner. Dette gjør det enkelt å designe en nettside etter ønske uten å bruke kode. Dette var noe gruppen også ønsket å bruke for oppgaven var stor og da ga det oss tid til å fullføre alt som skulle lages til Metro. Det ble satt opp et design som er enkelt for bruker og navigerer seg rundt på siden. Dette var hovedfokuset på nettsdien. Den tidligere nettsiden til Metro var uoversiktlig. De hadde en nettside for Bowling avdelingen og en nettside til Lekeland avdelingen.  Alle avdelingene ble samlet til en nettside og ble satt opp slik at brukere av nettsiden enkelt kunne finne frem til informasjon. Designet på siden var enkelt satt opp der informasjonen kom tydelig frem. Og mellom informasjonen ble det satt opp bilder med parallax effekt slik at scrolle effekten ble mer intressant. Header på nettsiden var liten og festet til siden slik at menyen er synlig når en scroller ned siden. 

Besøk nettsiden her.

Oppdatering 22.05.2023: For å se nettsiden skriv inn passordet: Bacheloroppgave ( husk å kopier dette passordet for man må skrive det inn på hver side dessverre. Wix hadde ikke en bedre funksjon en dette). Jeg har også gått inn å endret noen av sidene slik at hvis kunder går inn på siden så er det veldig tydelig at dette ikke er Metro Sandefjord sin side, men en skole oppgave.

Meny design

Meny designet er laget av meg. Disse var det jeg som fikk ansvaret for å designe. Dette var en intressant utfordring og noe jeg ikke hadde gjort før. Under research oppdaget jeg en god del nytt informasjon for å få det beste resultetet. Her ble det lest om plassering av matretter og hvordan kunder leser en meny. Valget på designet til menyen var enkelt med tavle utseende der overskriften har kritt effekt sammen med bildene. Disse effektene er laget i Photoshop. Programmene som er brukt til disse designene er Adobe Photoshop og Adobe  Illustrator. Grunnen for at valget havnet på dette designet var for det passer godt med utseende til serveringsområdet til Metro samt matrettene. Dette menes med at Metro serverer burger og pizza, da vill det passe med et design som gjenspeiler priser på rettene og matrettene. Logoen til Metro er også plassert på menyen (det ble brukt logo som Metro bestemte før gruppen var ferdig med å designe ferdig logo). Det ble laget to størrelser på menyene en meny på A5 (som passer til å legge på bordene) og en størrelse på A1 (som kunden kan henge på veggen). Det er laget meny til avdelingen bowling og lekeland, det er disse avdelingene som har mat servering. 

Liten meny til Bowling
Stor meny til Lekeland
Stor meny til Bowling
Liten meny til Lekeland
Meny til avdeling Bowling
Meny til avdeling Lekeland
Meny_Lekeland_Liten_A5
Meny til avdeling Bowling
Meny til avdeling Bowling

Annet grafisk design

Jeg har også laget annet grafisk design til dette prosjektet. Prislister til hver avdeling og regel plakat til lekeland. Disse designene var mer preget av avdelingen og var mer lekne. Jeg laget fire prislister slik hver avdeling fikk en som var preget av tema til avdelingen. Jeg lagde også en regel plakat til Lekeland med tema fra avdelingen. Dette temaet var jungel. Lekeland har også en maskott, apekatt. Jeg valgte også å ha med maskott på designet. Dette gjorde jeg slik plakaten skulle få mye oppmerksomhet og apen passet godt inn i designet. 

Bowling Prisliste
Prisliste Bowling
Lasertag prisliste
Prisliste Lasertag
Lekeland prisliste
Prisliste Lekeland
Adventure Golf prisliste
Prisliste Adventure Golf
Sikkerhet og trivsels regler

Bilder

Under finner du bilder jeg har tatt til dette prosjektet. Bildene er tatt med ett Nikon D3200 kamera i Raw format, og deretter er bildene redigert i Adobe Lightroom. Bildene ble tatt hos Metro i Sandefjord. Disse bildene ble tatt rundt samme tid som videoe klippene ble filmet til promo videoen. Bildene en kan funne under er bilder jeg har tatt og redigert. De avdelingene som jeg tok mest bilder i er Lasertag og lekeland. Under Lasertag ble bildene tatt etter video klippene var ferdig filmet. Dette var en utfordrede plass å fotografere. Dette er på grunn av Lasertag rommet er et mørkt rom med noen disko lys. Så har var det behov for å stage bildene, og bruke høy ISO. I etter redigering har jeg fikset på ISO støy får å nå best mulig resultat. Lekeland avdeling var et rom som var mer belyst å var mindre utfordrede. Men her var det også nødvendig med høyere ISO enn ønsket, så det ble noe etter redigering på ISO støy på disse bildene også. 

Promo video

Promo videoen er filmet Sony A7S II, som er et speilløst kamera som har mulighet til å filme med høy ISO og 4K oppløsning. Kamerainnstillingen bildeprofilhavnet valget på PP8 og under dette SLOG 3. Denne bildeprofilen er veldig flat og ved bruk av denne bildeprofilen får en kontrollert
hvordan bilde skal se ut når det blir prosessert av kamera. I bilde profilen har en også en god
del valg, og det som kan være interessant er at en kan sette hvordan fargene skal rendres og
hvor stor dynamisk rekkevidde man vil bruke. Jeg hadde hovedansvaret for fargeredigering på denne promovideoen. Dette var noe jeg hadde erfarging med fra tidligere prosjektet, og har stor intresse for. Noen klipp fra Lasertag og Bowling avdelingene var filmet av meg. Men avdelingen jeg filmet mest i var Lasertag.

Bachloroppgave Promovideo

Bachloroppgave Promovideo

bottom of page